Punt op de i

Menu

Spring naar inhoud
  • Home
  • Ontwerpen
  • Ervaringen
  • Drukwerk
  • Fotografie
  • Contact

Experience design

Het design proces

Om tijdens het creatieve ontwikkelingsproces overzicht te houden in het project wordt er een globale planning gevolgd. Per project kan het verschillen welke manier van werken het beste werkt.
Vaak heeft een opdrachtgever een bepaald doel dat bereikt moet worden in zijn hoofd, met daarbij een voorkeur hoe dat doel bereikt kan worden. Het is aan de experience designer om te onderzoeken wat voor de opdrachtgever en de gebruiker de ideale oplossing is. Verschillende factoren spelen hierin mee. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten gebruikers en het beschikbare budget.

1. Het probleem definiΓ«ren.
Tijdens ieder project is er iets dat verbeterd of opgelost moet worden. Maar wat is dit iets? In deze periode wordt het probleem gedefinieerd, een duidelijk doel wordt opgesteld, er wordt besproken hoe de globale planning van het project er uit ziet en wat de wensen en benodigdheden van alle betrokken partijen zijn.

2. Onderzoek.
Voordat er een oplossing bedacht kan worden moet er eerst meer informatie over het probleem zijn. Wie hebben er last van het probleem? Wie hebben er baat bij een oplossing van het probleem? Zijn er al anderen die geprobeerd hebben dit probleem op te lossen? Hoe hebben zij dit gedaan en werkt dit voor de opdrachtgever? Dit kunnen een aantal vragen zijn die dan aan bod komen. Onderzoek staat nu als tweede op het lijstje, maar onderzoek vindt eigenlijk tijdens het hele proces plaats.

Met behulp van goede onderbouwing overlegt de experience designer de uitkomsten van het onderzoek met de opdrachtgever. Het is aan de opdrachtgever wat de volgende stappen worden.

3. Concept ontwikkelen
Naar aanleiding van het onderzoek kunnen de eerste concepten ontworpen worden. Of deze concepten vooral functioneel of grafisch zijn, hangt van de opdracht en de opdrachtgever af.

4. Concepttest
Nu er concepten ontwikkeld zijn kunnen deze getest worden bij de doelgroep. Er zijn veel verschillende manieren om te testen of een concept het doel bereikt. De manier waarop er wordt getest wordt bepaald door het doel van het project en de doelgroep.

5. Prototype ontwikkelen
De uitkomsten van de concepttest worden samen met het eerdere onderzoek gebruikt bij de ontwikkeling van een prototype.

6. Prototypetest
Het prototype wordt getest en indien nodig aangepast. Als het prototype voldoet kan het uitgewerkt worden tot een product, proces of volledige omgeving. De keus is aan de opdrachtgever of hij/zij dit zelf doet of dat we dat samen doen.

Widgets

KVK nr: 74731947

Instagram

Prachtig hoe te laat komen eruit ziet ❄
Wat een mooi plaatje 😁
Gister een feestje van mijn werk in Arnhem. Ik kwam hier langs en kon het niet laten om een foto te maken πŸ“Έ
Kleine Puk tussen Bella's speeltjes ❀
Groente uit ons mini tuintje op het balkon 🀩
Toen we nog in de ardennen zaten en in het historisch centrum van Durbuy waren 😍🌿
Tijdens ons weekendje in de ardennen kwam ik er achter dat we op een eilandje uitkeken. Het was alsof ik een geheime plek had gevonden die ik verder moest ontdekken. Een geheime deur laat je ook niet dicht, toch? Zaterdag: we kwamen aan bij de rivier. Het water stond redelijk laag en er lagen verschillende rijen stenen in. Nog een paar stenen er bij en ik kon zo oversteken. Not. Remco deed een poging. Helaas. Het water was te sterk en de stenen te glad. Laat maar, dacht ik. De zondag ging voorbij en maandag ochtend moesten we onze spullen weer pakken. Het eilandje had ik nog steeds niet uit mijn hoofd kunnen krijgen. Een uur voor vertrek hakte ik de knoop door. Ik moest en zal op dat eilandje komen. Vastberaden liep ik terug naar de rivier met de stenen. Ik deed nog een poging. En nog een. Lichtelijk gefrustreerd, maar nog steeds zeker van mijn zaak, keek ik naar het eilandje. Ik trok mijn schoenen en sokken uit. Dan maar zo. Ik trok mijn broek omhoog en stapte het ijskoude water in. Het was dieper dan ik dacht. De keien in het water waren glad geslepen door de stroming. Stap voor stap liep ik de rivier door naar het eilandje. Eenmaal aangekomen bij het eilandje, moest ik nog zo'n twee meter omhoog om er echt op te komen. Mijn schoenen, die naar mijn idee overbodig waren geworden, zette ik op een steen. Ik klom het modderige en gladde heuveltje op. Eenmaal boven zag ik een paadje dat verder het eiland op liep. Het paadje zag er pijnlijk uit. Misschien toch maar mijn schoenen aan doen. Ik liep terug naar het heuveltje en zette een eerste stap. Nog twee flinke stappen en ik zou zo beneden zijn. In dat laatste had ik gelijk. Ik was zo beneden. Voordat ik het wist gleed ik op mijn kont het modderige heuveltje af. Toen ik beneden was keek ik naar de overkant. Daar stond Remco langzaam zijn hoofd te schudden. Ik had het niet meer. Ik heb zeker tien minuten zitten schaterlachen voordat ik op kon staan. De tranen rolden over mijn wangen. Ik heb snel een foto gemaakt van mijn schoenen als herinnering. Ondanks mijn vertroebelde zicht en de gladde stenen ben ik enigszins heel thuis gekomen. 🏝
Druk met de voorbereidingen van de Expeditie van Cinekid on Tour! πŸ˜„
✌😎
WordPress.com.