Bildung Nijmegen

Bildung Nijmegen is een platform voor persoonsvorming. Hier kunnen studenten zelf onderzoeken en aandacht geven aan onderwerpen die voor hen belangrijk zijn maar wat er niet genoeg in het huidige onderwijs aan bod komen. Dat kan variëren van de vraag hoe we ons moeten verhouden tot het klimaatprobleem tot wat het betekent om bevriend te zijn. Ondersteund door de HAN, de RU, het ROC en ArtEZ bouwen studenten samen aan nieuwe manieren om dit soort persoonlijke vragen meer aandacht te geven.

Bestaande logo’s

Bildung Nijmegen heeft zelf een aantal logo’s ontworpen met drie basiskleuren. Deze logo’s zijn de basis van alle ontwerpen hieronder.

Posters

Om Bildung Nijmegen meer op de kaart te zeggen zijn we begonnen met het ontwerpen van posters. De posters hieronder zijn de eersten die ontworpen zijn. Ik ben aan het spelen geweest met de balans tussen de drie basiskleuren en hoe wit hierbij kan passen. Omdat wit de illusie geeft van ruimte en mogelijkheden om deze ruimte zelf in te vullen, vond ik deze kleur onmisbaar bij het op de kaart zetten van Bildung Nijmegen. De studenten die hieraan mee willen werken of mee willen doen krijgen zelf namelijk alle ruimte om te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en ze krijgen de mogelijkheid om dit ook te doen.

De posters hieronder zijn uiteindelijk niet uitgekozen, omdat ze nogal gekaderd lijken. Bildung is zeker niet op deze manier gekaderd, dus dat sluit niet goed bij elkaar aan.

De posters hieronder zien er een stuk luchtiger uit dan de vorige. Dit komt niet alleen door het gebruik van veel wit, maar ook door de overlappende kleuren, die deels door elkaar heen schijnen. De linker poster is opgehangen op de HAN en de RU, de rechter poster op het ROC.

Flyer

De stijl van de flyer hieronder is gebaseerd op de stijl van de posters. Dezelfde luchtige sfeer is terug te vinden. Dezelfde vragen als op de poster staan er op, om voor herkenning te zorgen. Daarnaast geven deze vragen de mogelijkheid om meer diepgaande gesprekken met studenten aan te gaan.

Banner

De banner hieronder is ontworpen om op te vallen, aandacht te trekken en gesprekken aan te gaan met studenten op verschillende evenementen.