Event: Dutch hacking health

Dutch Hacking Health is het grootste hackathon-event in Nederland op het gebied van zorg, waarbij in één weekend technologie, design, ondernemerschap, zorgverleners en patiënten samenkomen om de zorg te transformeren. Ik heb in Nijmegen in het Radboud mee gedaan aan dit event.

Tijdens Hacking Health waren er weinig designers aanwezig. Vooral mensen werkzaam in healthcare waren enthousiast met hun projecten aan het werk. Toen Hacking Health begon ben ik achter de schermen begonnen. Toen bleek dat er echt te weinig designers waren ben ik met verschillende teams in gesprek gegaan over hun project vanuit mijn expertise. Tijdens deze gesprekken heb ik gekeken waar ik hulp kon bieden. Uiteindelijk heb ik me bij één van deze teams aangesloten.

De app die we ontwikkeld hebben heet GestureVOX. Deze app maakt gebruik van de camera op je telefoon. De camera filmt de handgebaren van iemand die alleen contact kan maken door middel van gebarentaal. Deze handgebaren worden vertaald naar tekst die te lezen is op het scherm. De tekst wordt ook uitgesproken op de telefoon. Door middel van hard werken is het gelukt om de app werkend te krijgen met drie woorden. Hoe tof is dat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s