Gamestad 2.0

De opdrachtgever, Gamestad, heeft ons hun probleem uitgelegd tijdens een presentatie. Hierin werd verteld dat de website niet passend was bij de doelgroep. De site richt zich namelijk op het in contact brengen van gamers en gamemakers. Het is gericht op het internationale publiek en wil fysieke en virtuele ontmoetingen tussen de gebruikers stimuleren.

Bij een doelgroep die bestaat uit gamers en gamemakers lijkt het haast vanzelfsprekend om gaming te implementeren in het platform. Dit is niet het geval. Op dit moment is de website eerder een sociaal media platform die op eerste gezicht doet denken aan Twitter. De website bevat te weinig stimulans voor de gebruikers om met elkaar in contact te komen. 
Dit is de opdracht: van de website een game maken. ‘Gamestad 1.0’ wordt omgebouwd naar ‘Gamestad 2.0’. Om de doelgroep op een efficiëntere manier aan te trekken, gaan wij een grote, internationale, en sociale game bouwen. Het behoudt de site’s sociale aspect maar de omgeving is dat van een spel. Spelers krijgen het gevoel in een virtuele wereld te zijn waarin zij ‘invloed op hun eigen leven’ hebben. Zij kunnen via dit platform met andere afspreken of anderen ontmoeten. Ze kunnen elkaars spellen spelen, om feedback vragen en recencies achterlaten. Ze kunnen groepen vormen en fysiek contact leggen, en dat allemaal door middel van een game.

Prototype op de PC

Prototype op mobiel

Mijn rol

Tijdens dit project was ik samen met een collega projectleider. Ook was ik de game artist. Dit houdt in de maker en bedenker van het ontwerp en design van de game en de assets. Dit is vergelijkbaar met een grafisch designer, tijdens dit project heb ik de losse 3D elementen ontworpen en gemaakt. Dit zijn de karakters en de auto’s. Ook de verschillende schermen voor de speler in ‘Gamestad 2.0’ terecht komt en de mobiele schermen zijn door mij ontworpen en uitgewerkt.