De ontvangsthal

Helaas moest REshape hun receptionist laten gaan en was er niet echt een ontvangst voor bezoekers. Mijn andere opdracht was het verbeteren van de ervaring rondom de Connected Healthkit.

Onderzoek

Er zijn verschillende onderdelen die ik mee heb genomen in het onderzoek. In eerste instantie heb ik beide situaties zelf ervaren. De eerste keer dat ik bij REshape was voor mijn kennismakingsgesprek was er nog een receptioniste. De tweede keer dat ik bij REshape was, niet meer. Het verschil in de situaties kon ik dus goed omschrijven. Ook ben ik op het moment dat er afspraken waren in de hal gaan zitten, om te observeren hoe bezoekers nu de ontvangst ervaren en wat ze misten. Ook heb ik gepraat met mijn collega’s van REshape om te kijken wat zij misten in de ontvangst van hun bezoekers.

Als je bij REshape op de afdeling komt is het in eerste instantie niet helemaal duidelijk of je wel op de juiste plek bent. Je loopt eigenlijk tegen een 2,5 zit bank aan en je kunt links de deuren door naar de receptie. Toen de receptioniste er nog zat was dit natuurlijk makkelijk op te lossen; gewoon even vragen. Maar toen de receptioniste er niet meer zat en de deuren naar de receptie dicht waren, werd het lastiger. Want als je een afspraak hebt, wat ga je doen? Je wilt misschien niet zomaar het kantoorplein op lopen en om meteen te bellen of mailen naar de persoon waar je een afspraak mee hebt is misschien ook wat veel, vooral als je iets te vroeg bent. Dus ga je even zitten wachten op de 2,5 zits bank tot er iemand langs loopt. Dit is precies wat ik alle bezoekers zie doen. De meeste bezoekers komen voor REshape, maar er zijn ook wat bezoekers die voor de communicatie afdeling komen. Dat er meerdere afdelingen op deze verdieping zijn is niet duidelijk.

Mijn collega’s bij REshape weten natuurlijk dat ze een afspraak hebben, vaak ook van elkaar. Dus iedereen houdt het in de gaten of er al een bezoeker is. Toch kun je dan niet helemaal lekker werken. Er zijn dus verschillende dingen waar rekening mee moet worden gehouden tijdens het ontwerpen van het prototype.

Prototype ruimte indeling

Op het moment dat je de afdeling op komt moet het al duidelijk zijn waar je bent en welke afdelingen er zijn. Bij REshape moet duidelijk zijn dat innovatie voorop staat. De iPad is eigenlijk de vervanging geworden van de receptioniste.

Prototype Ipad

Dit is wat de bezoekers op het scherm van de iPad zien. Het ontwerp is simpel, maar duidelijk. Je weet met wie je een afspraak hebt en je hebt meteen een gezicht bij de naam. Ook kun je zelf je naam inspreken, zodat de mensen van REshape ook weten hoe ze jouw naam uitspreken. Als de aanmelding is verzonden krijgt de persoon met wie je een afspraak hebt een melding. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is.